Torre Fossada - Castellbisbal

Residència Sagrada Família - Rubí

Gener 2012


Mostra un mapa més gran 

Museu etnogràfic - Rubí

Torre fossada

fotos Conrad/Kima/Mercè/Montse M/Teresa S

Participants: sopar dissabte: 50 - diumenge: 48

Visita al Museu Etnogràfic i Castell de Rubí

A les quatre de la tarda del dissabte ja hi ha la primera convocatòria per anar a visitar el Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí. Es tracta d'una extensa i diversificada col·lecció particular.
A les sis de la tarda una segona convocatòria per anar al Castell de Rubí aplega encara més xino-xanecs.
A l'Auditori del castell hi ha programada una conferència organitzada per la colla de geganters i a càrrec de Jaume Capdevila sota el títol "Els Gegants del còmic". Per la majoria, el tema és força interessant, però la calor i el to monòton del conferenciant fan que a més d'un se'ls tanquin els ulls. Tothom s'eixoriveix amb la copa de cava que se serveix posteriorment.

A la casa de les monges de Rubí, des de mitja tarda, la Montse i el Víctor ja comencen a rebre els qui no hem assistit a les activitats anteriors. El "Trio de l'Alegria" aprofiten per planificar la festa de carnestoltes del més vinent i els altres fem petar la xerrada mentre esperem que arribi tothom, per cert, amb el temps una mica just, ja que, puntualment a dos quarts de nou, ens avisen que és hora de sopar i alguns encara no han tingut temps de pujar a l'habitació, la qual cosa fa que anem entrant al menjador de forma progressiva, desconcertant una mica el responsable de servir el sopar. Mengem una crema de verdures, amanida, un tall de pernil, una truita i un iogurt. Abans d'aixecar-nos de la taula la Fina ens informa que el tema del carnestoltes d'aquest any serà la màgia.

Activitats addicionals: Celebració aniversaris de la Mercè Campanera i de l'Eduard. Aniversari i jubilació del Conrad.

Havent sopat anem a la sala de la tercera planta, (que resulta ser planta baixa) on el Conrad, després de fer-nos saber que acaba de complir 65 anys i que s'ha jubilat, ens passa un audiovisual amb fotografies de tot el llarg de la seva vida fins al dia d'avui . Ens té força entretinguts i podem comprovar que no ha canviat pas gaire.

Seguidament podem, també, veure uns fragments de dos concerts de la Coral, enregistrats pel Joan Pau.

Seguidament és fa entrega d'un petit detall a la Mercè i a l'Eduard i al Conrad se l'obsequia amb un d'aquells àlbums "tan desitjats" on cadascú hi ha posat tota la seva imaginació.

àlbum Conrad

àlbum Conrad - DVD

Coques diverses, moscatell, sucs de fruita i una copa de cava tanquen la jornada.

Excursió: Caminada a Torre Fossada des de l'estació de Renfe de Castellbisbal - Visita al Museu i vila de Castellbisbal

A les vuit del matí el Víctor i la Montse truquen a les portes de les habitacions per despertar els qui encara dormen. Esmorzem, puntualment, a dos quarts de nou i els organitzadors de l'excursió d'avui ens n'informen breument. A un quart de deu marxem, amb els menys cotxes possibles, cap a l'estació de la Renfe de Castellbisbal, fent caravana al darrere del de la Carme Codorniu. Aparquem fàcilment i, mentre esperem els que arriben diumenge, hi ha un petit moviment de cotxes per deixar-ne un parell un tros més amunt pels qui es volen estalviar la forta pujada del final.
Fa un dia força ennuvolat i avui el sol ens fa el salt, però no per això renunciem a la nostra excursió de xino-xano. Primer caminem una estona per una pista ampla i planera que va entre les vies del tren de rodalies i el de l'AVE.

 

 

 

Després ens fiquem per un camí que puja força dret per dins del bosc i aviat podem veure, a sota nostre, el Llobregat que serpenteja entre vies de tren, carreteres i autopistes.
El sol encara no té ganes d'acompanyar-nos, però la pujada ens fa desabrigar una mica. Fem un parell de trams més de pujada i arribem a la part alta del turó del Telègraf on hi ha la Torre Fossada, construïda a mitjan segle XIX, aprofitant les restes d'una construcció medieval. És sorprenent el profund fossar que l'envolta. Els qui han pujat en cotxe ja fa una estona que ens hi esperen i ens afegim a ells per observar, des d'un mirador, l'entramat de vies de comunicació que aprofiten l'estret pas que ha obert el riu per comunicar les diferents poblacions de la zona.

 

 

 

 

Estem una bona estona mirant, comentant i fotografiant tant la panoràmica com la torre.

La Carme Codorniu ens fa una interessant i ben documentada explicació de la torre i l'entorn.

Acabem amb una fotografia de grup i reprenem el camí de tornada.

Ara tenim tres possibilitats: baixar en cotxe, baixar a peu per la pista més planera per on passen els cotxes o baixar pel camí més dret. Cadascú tria la que més li convé, però acabem trobant-nos tots a la pista ampla de baix, des d'on amb poca estona, arribem als cotxes.

Com que sembla que tenim temps, decidim anar fins a Castellbisbal on hi ha un Museu sobre la pagesia que alguns tenen ganes de visitar. Un grup prefereix passejar una estona per aquest poble elevat que sempre veiem quan passem per l'autopista, però que no hi hem estat mai. També hi ha qui prefereix anar al bar a fer un aperitiu. Són més de les dues quan reprenem els cotxes per anar a dinar a la residència de les monges, on arribem, altra vegada, amb el temps molt just per poder seure a taula a l'hora prevista. Ens han fet arròs a la cassola, amanida amb pinya, vedella amb bolets, fruita i cafè o infusió. És força bo i mengem amb gana.

 

Quan acabem, alguns aprofiten per anar a fer una estona de migdiada abans de marxar i d'altres fem una estona de tertúlia al mateix menjador o a fora l'edifici acompanyant els fumadors. De mica en mica ens anem acomiadant i marxant cap a casa. El mes proper ens trobarem als maristes de Llinars, on celebrarem el Carnestoltes.

(Roser M)

fotos Roser

fotos DVD
Vallès Occidental........ ... ................