Montserrat - de Collbató al Bruc

Viladoms de Baix - Castellbell i el Vilar

Novembre 2012

 
Mostra un mapa més gran

fotos Conrad

Participants: dissabte : 32. diumenge: 42

Aquesta casa és una de les que ja coneixem d'altres vegades i podem comprovar que cada vegada la tenen més ben condicionada. Avui la compartim amb un grup de famílies amb criatures petites.

 

Els organitzadors fan una distribució prèvia de les habitacions per facilitar la comoditat de tots plegats. Totes són de dues lliteres, excepte una que és de tres. Algú ha de dormir al llit de dalt, però no representa cap problema, ja que es tracta de lliteres sòlides amb una bona escala per pujar-hi.

Fins a les vuit, hora de sopar, fem les tertúlies habituals. Quan és l'hora de parar taula ho fem en un tres i no res, ja tots hi volem col·laborar, potser fins i tot hi ha una mica massa de gent amb culleres, plats, gots...anant d'aquí cap allà. Mengem una sopa força bona, amanida, croquetes i truita de patates. Per postres dues mandarines. Hi ha molt xivarri ja que tots parlem i, com que no ens sentim prou bé, cada vegada cridem una mica més.

Havent sopat, el Joan Anton explica el pla de demà: caminarem des de Collbató fins al Bruc i haurem de fer una d'aquelles combinacions de cotxes.

Avui no hi ha cap celebració ni cap activitat programada, però ens quedem una bona estona al menjador fent petar la xerrada en petits grups i, els "jugadors", fent partides de Rummi. A partir de les onze anem ja marxant cap a les habitacions.

Excursió: itinerari des de Collbató al Bruc

El diumenge es lleva força ennuvolat, però no hi ha boira baixa i les previsions del temps no són de pluja. Els més matiners ja han anat a fer una passejada pels voltants i fins i tot han trobat algun bolet. Però, a l'hora d'esmorzar, tots som al menjador.

A dos quarts de deu anem marxant amb els cotxes cap a Collbató. Allà cal que tothom vagi cap a l'església, on s'esperen els que vénen avui, mentre els conductors anem a deixar els cotxes al Bruc.
Tenim, però, un petit problema que fa anar de corcoll als organitzadors, ja que un dels cotxes no arriba perquè els seus ocupants no s'han assabentat bé del lloc de trobada. Finalment el recuperem, però estem més de mitja hora esperant.
Seguint el Joan Anton anem a deixar els cotxes aparcats al Bruc i amb la furgoneta i el cotxe del Sebastià,
tornem cap a Collbató per començar la caminada.
El dia segueix ennuvolat, però tenim una bona panoràmica de les muntanyes de Montserrat, ja que seguim un camí que ressegueix el massís per la part de baix. És una pista ampla i en general força planera, la qual cosa facilita poder caminar en grup mentre es parla i, evidentment, al cap de poca estona ja anem molt distanciats els uns dels altres.
Passem per la Vinya Nova, on hi ha una masia que actualment és un restaurant, però segons ens explica el Joan Anton, abans de la desamortització els monjos de Montserrat hi venien a passar els mesos de més fred.
Seguim el camí en un ambient de colors de tardor i arribem a Can Jorba on fem una parada per picar una mica. El nostre guia també ens fa parar atenció en una curiositat: una roca convertida en dipòsit d'oli amb porta i tot.
Abans de continuar endavant fem unes fotografies de grup que ens porten una bona estona.
El camí continua pel mig d'un cap d'ametllers i en algun moment sembla que plovisqueja una mica, però no passa de quatre gotes.
Més endavant trobem una curta, però pronunciada pujada que espanta una mica a més d'un i aviat arribem a una plana enmig de boscos, on alguns s'entretenen buscant bolets. Entre una cosa i altra ja veiem clar que no serem a la casa a l'hora prevista de dinar i el Joan Anton fa una trucada a l'Enriqueta, que no ha vingut a caminar, per avisar del retard.

A mesura que anem arribant als cotxes, els anem omplint i marxem cap a la casa de colònies, però alguns han de parar a Collbató per recollir els que estan aparcats allà.

Els canalons ja ens esperen, però nosaltres no esperem pas ser-hi tots per començar a atacar-los. Sí, però, que els últims d'arribar encara en troben. Després de dinar, tenim cafè, infusió i sobretaula fins a l'hora d'anar marxant cap a casa.

(Roser M)

fotos DVD

Bages.