Voltants de Rubí

Residència Sagrada Família - Rubí

Desembre 2012


Mostra un mapa més gran 

fotos Kima-Enric

Participants: dissabte sopar: 55. dormir: 43. diumenge: 40
Activitat addicional: concert de la coral Xino-Xano. Festa de Nadal

Com ja és tradició, el mes de desembre tenim la trobada a la casa de les monges de Rubí. Els primers d'arribar encara ho fan amb una mica de claror de dia i força aviat ja hi som quasi tots. Petons, abraçades i cadascú es va instal·lant a la seva habitació.

Quan arriben el Jaume i l'Empar amb tots els guarniments de Nadal, una bona colla ens dediquem a l'ornamentació de la sala, mentre un altre equip es dedica a preparar el ressopó per després del concert. A dos quarts de nou en punt un estrident timbre ens avisa que ja podem anar al menjador, però alguns que estan per les habitacions no se n'assabenten i la Montserrat Mitjans, responsable de l'organització logística d'aquest mes, té feina per esbrinar de qui són els espais buits que queden a les taules. Finalment tothom seu a sopar. No podem pas evitar la cridòria habitual de tots els menjadors. Serà per què tots sordegem una mica o per un excés d'energia acumulada amb tantes abraçades? Havent sopat, mentre els cantaires ens reunim per preparar les veus, els altres fan una mica de sobretaula i van pujant a la sala on farem la festa.
Aquest any, malgrat un parell de baixes puntuals per malaltia, la coral fa força patxoca, ja que hi ha hagut noves incorporacions. Una vegada més s'evidencia l'esforç dels cantaires, la paciència del director i la bona disposició i comprensió del públic.
Per acabar el concert, cantem plegats un seguit de nadales acompanyades per l'acordió de la Marta i la bandúrria del José Luís.
Com si no haguéssim sopat no ens estem pas de fer un bon paper davant dels torrons, neules, polvorons... i d'una copa de cava per brindar per unes bones festes i plantar cara a l'any que, segons diuen els entesos, no serà pas millor que el que deixem enrere.
Nosaltres som, però, dels que sabem veure l'ampolla mig plena i ens desitgem aquella felicitat interna que cadascú es pot crear i, més, amb el suport col·lectiu d'uns bons amics xino-xanencs.
Els qui no es queden a dormir van marxant cap a casa i els altres iniciem la repartició de felicitacions. Davant una barreja de curiositat, emoció, expectació, somriures i rialles de tots plegats, cadascú va llegint en veu alta la que li ha tocat.. Quantes bones vibracions es perceben de cada sobre que es va obrint!

fotos Kima

No falta la Kima per fer-ne el reportatge fotogràfic corresponent. És ja passada la mitja nit quan anem pujant a somiar ( i segurament roncar) cadascú en la intimitat de la seva habitació.
Excursió: passejada pel parc urbà de Ca n'Oriol i Torrent dels Alous
L'esmorzar és a les nou, però força estona abans ja hi ha moviment per la casa. Alguns surten a passejar una mica per l'entorn i a respirar l'aire fresc d'un matí que promet ser força assolellat.
Després d'esmorzar ens agrupem en el mínim de cotxes possibles i seguint les instruccions del Sebastià i l'Esperança anem a ca n'Oriol on ens esperen les germanes de l'Esperança que són les guies de la sortida d'avui i que estan molt ben documentades de la ruta que farem.
Fem una bonica i planera passejada per entorn rural de Rubí. Podem veure diferents estructures de l'època romana, una era
i un enrajolat sorprenent
i seguim un camí pel Torrent dels Alous fins arribar a l'estany del mateix nom. Aquí ens hi estem una bona estona gaudint del lloc i del bon dia que fa.

Després, sense pressa, tornem al punt on hem deixat els cotxes.

Arribem a la casa una mica abans de l'hora de dinar i, quan sona el timbre, ens anem asseient a taula. Tenim macarrons i vedella amb bolets, acompanyat d'una bona amanida. Havent dinat fem una llarga sobretaula mentre prenem el cafè o infusió fins que ja comença l'hora dels acomiadaments, aquesta vegada desitjant-nos tots plegats unes felices festes.

(Roser M)

fotos Kima-Enric

fotos DVD

Vallès Occidental........ ... ................